Etusivu » Toiminta » Tapahtumapaikat » Kukonnotkon leirikeskus

Kukonnotkon leirikeskus

Paikkatyyppi: 
Leirikeskus
Postiosoite: 
Vehkalahdentie 166
Lisätiedot: 

VANTAAN KAUPUNGIN

Kukonnotkon leirikeskus

Ympäri vuoden käytössä oleva Kukonnotkon leiri- ja kurssikeskus sijaitsee Heinolassa noin 150 kilometriä Vantaalta.

Kukonnotko tarjoaa hyvät mahdollisuudet pelaamiseen, leikkimiseen, luonnossa ja vesillä liikkumiseen.

Alueen ympäristö, aktiviteetit ja rakennukset

Alueelta löytyy monipuolisia liikuntamahdollisuuksia; kuten jalkapallo-, koripallo-, ja lentopallo-kentät sekä veneitä ja kanootteja. Lapsia varten Kukonnotkoon on rakennettu pieni leikkipaikka. Kukonnotkossa on kaksi rantasaunaa, jotka voidaan lämmittää uima- tai kanoottireissun päätteeksi.

Majoittautuminen tapahtuu kahdessa rakennuksessa, joissa molemmissa on wc:t, suihkut, takat ja oleskelutilat, toisessa myös sauna. Erikseen on ruokailu- ja kurssirakennus. Kesäkäyttöön on lisäksi 13 majoitusmökkiä. Alueen majoituskapasiteetti on kesäkaudella 130 ja talvisin 35 henkilöä.

Järven toisella puolella sijaitseva kota-alue upeine metsineen antaa loistavan mahdollisuuden unohtumattoman luontokokemuksen järjestämiseen. Kodan tulisijan ympärille mahtuu parikymmentä henkilöä paistamaan makkaraa. Alueella on myös kaksi kiinteää laavua, joissa voi yöpyä suurempikin joukko. Lisäksi alueella on pöytäryhmä, laavujen välissä oleva avoin tulisija ja wc:t (myös inva-WC).

Leiri- ja kurssikeskuksia vuokrataan pääsääntöisesti vantaalaisille nuoriso- ja varhaisnuorisojärjestöille sekä vapaa-ajan järjestöille (kulttuuri ja liikunta). Leiritoiminnan lisäksi alueet tarjoavat loistavat puitteet erilaisille kursseille, kokouksille, liikunta- ja virkistyspäiville sekä leirikouluille. Käyttövuoroja haetaan pääsääntöisesti syksyllä kaupungin www-sivuilla ilmoitettavana ajankohtana. Vapaaksi jääviä vuoroja voi hakea haku-ajan jälkeen nuorisopalveluista.

Maksut

Kukonnotkon leiri- ja kurssikeskuksen käytöstä veloitetaan voimassa olevien taksojen mukainen vuorokausimaksu. Vuorokausimaksuun kuuluu leirikeskuksen käyttö, majoitus ja saunojen käyttö.

Liinavaatteista veloitetaan erikseen. Ruokapalvelut käyttäjä ostaa paikalliselta yrittäjältä sovitun hinnan mukaisesti.

Tämän sivun lyhytosoite on: pinskupakki.fi/node/5446