Pinskujen sisäinen keskustelu ja työskentely tapahtuu Notskilla!

Notski on Rocket Chat -alustaan perustuva avoimen lähdekoodin keskusteluohjelma.

Kirjaudu sisään Notskiin selaimella
Tietoa Pinskuverkko-tunnuksesta

Lataa Rocket.Chat -appi puhelimeen tai tietokoneelle
Rocket.Chatin virallinen käyttöopas (englanniksi)


Notski on Pinskujen yhteinen keskustelualusta, jota käytetään sisäiseen keskusteluun, viestintään ja yhteistyöhön. Notski toimii suoraan nettiselaimella tai erillisellä ohjelmalla ja sinne pääsee kirjautumaan Pinskuverkko-tunnuksilla. Notskissa jokainen voi luoda omia huoneita ja kutsua tovereitaan niihin. Notski sopii mitä parhaiten leirien, kerhojen, toimintaryhmien tai minkä tahansa pinskuköörin keskinäiseen viestintään.

Notskilla keskusteleminen tapahtuu kanavilla, joita on luotu aina tiettyjä aihepiirejä varten. Kanavat voivat olla joko julkisia (jolloin kuka tahansa voi liittyä keskusteluun) tai yksityisiä (jolloin kanavalle pitää erikseen lisätä). Osa julkisista kanavista on ns. oletuskanavia eli sellaisia, joille kaikki käyttäjät liitetään automaattisesti. Loput avoimet kanavat löytyvät Hakemistosta (maapallon symboli yläreunassa). Notskissa voi myös lähettää suoraan yksityisviestejä kenelle tahansa käyttäjälle.

Julkisilla ja suljetuilla kanavilla viestittelyä voi tarvittaessa pilkkoa pienemmiksi alikanaviksi eli keskusteluiksi (discussions). Keskustelun aloittaminen on näppärä tapa eritellä jostakin aiheesta virinnyt keskustelu (sic.) omaksi osa-alueekseen.

Osa kanavista on tiedotuskanavia - tällaisille kanaville ei voi kirjoittaa viestejä kuin kanavan omistaja (eli tyyppi joka on luonut kanavan) tai moderaattori (omistaja voi asettaa muita käyttäjiä moderaattoreiksi).


Liitto hallinnoi Notskilla mm. näitä kanavia 

  • Tiedotuskanavat (hallinnon päätökset, Notskin pelisäännöt, muut ilmoitukset)
  • Projektikanavat (liittotason projekteja varten)
  • Tapahtumakanavat (liittotason tapahtumia varten)
  • Tukikanavat (Pakin, Jemman, Notskin ja muiden liiton digijärjestelmien vertaistukea varten)
  • Yleiskeskustelu (avoin keskustelu, hiekkalaatikko)
  • Liiton hallinnon ja työntekijöiden kanavat (mm. keskustoimisto, työntekijät, hallitus & edustajisto)
  • Työryhmien ja jaostojen kanavat
  • Muiden liittotason luottamustoimellisten kanavia (mm. osastojen puheenjohtajat, koulutusohjaajat)

Kirjaudu sisään nimellä tai sähköpostiosoitteella sekä salasanalla osoitteessa https://notski.fi
Notskin perusnäkymä on lista eri keskusteluista joissa olet mukana. Kaikki liitetään automaattisesti Torikokous-kanavalle, joiden lisäksi liitto hallinnoi muutamaa keskusteluryhmää (kuvassa kohta Yksityiset ryhmät).
Puhelimella käytettäessä näkymä on hieman erilainen - keskustelut näytetään siinä järjestyksessä missä on viimeksi tapahtunut jotain. Muuten käyttöliittymä ei paljoakaan eroa Whatsappista.