Kuka se on? (leikki Chilestä)

Arvausleikki Chilestä! Tämä leikki sopii esimerkiksi tutustumisleikiksi.

Valmistelut: Leikkijät muodostavat suoran jonon esimerkiksi syntymäpäiväjärjestyksessä.

Säännöt:

1. Leikki alkaa jonon ensimmäisen kysyessä: "Oletteko nähneet ystävääni?", johon leikkijät vastaavat: "Emme ole."

2. Ensimmäinen jatkaa: "Tiedättekö, missä ystäväni on?", johon muut leikkijät vastaavat: "Kyllä tiedämme!"

3. Tämän keskustelun jälkeen jonon ensimmäinen ottaa hitaasti yhdeksän askelta eteenpäin.

Tervehdin sinua

Leikin ohjaaja kannustaa osallistujia kävelemään tilassa niin, että he pysähtyvät tervehtimään vastaantulijoita kättelemällä tai kumartamalla. Samalla kerrotaan oma nimi. Jatkakaa leikkiä, kunnes kaikki ovat tervehtineet kaikkia.

Vessapaperijuttu

Leikkijät istuvat piirissä ja vessapaperirulla annetaan jollekin leikkijöistä. Leikinohjaaja kertoo leikkijöille, että vessapaperin saannissa on tänään vaikeuksia ja käytettävissä on vain tämä rulla, josta jokaisen on varattava itselleen sinä päivänä tarvitsemansa määrä.  Kun jokainen on ottanut rullasta osansa, leikinohjaaja kertoo, ettei paperin saannissa olekaan vaikeuksia, vaan jokaisen täytyy nyt kertoa itsestään yhtä monta myönteistä asiaa tai ylipäätään faktaa, kuin on ottanut paperinpaloja. 

Tutustu minuun

Tätä leikkiä voidaan käyttää sekä nimien oppimiseen että tutustumiseen. 

Leikkijät istuvat ympyrässä. Leikinohjaaja antaa pienen esineen esim. avainrenkaan, joka kiertää ihmiseltä toiselle, kunnes hän sanoo "STOP". Se, jonka kädessä avainrengas on, kertoo nimensä ja jotain itsestään, esim. mieliharrastuksensa. Voidaan sopia aihe, josta esineen saanut kertoo, tai annetaan leikkijöiden kertoa siitä mistä itse haluavat. Leikkiä jatketaan kunnes kaikki ovat saaneet vuoron. 

Ystävyyden verkko

Istutaan piirissä. Leikinjohtaja sanoo jonkun piirissä istuvan leikkijän nimen ja heittää lankakerän tälle pitäen itse kiinni langan päästä. Kerän saanut sanoo taas jonkun muun nimen ja heittää kerän muistaen pitää langasta kiinni. Näin jatketaan. Lopulta langasta muodostuu iso ystävyyden verkko. Lanka keritään takaisin käymällä heittelykierros takaperin nimien kanssa. 

Tutustumisharjoitus

Valitaan pariksi sellainen henkilö, jota ei tunne ennalta. Vastataan seuraaviin kysymyksiin parista katselemalla ja "arvioimalla" häntä. Kirjoitetaan vastaus paperiin. Harjoituksen aikana ei saa puhua. Vertailkaa yhdessä lopuksi, miten arvaukset pitävät paikkansa.  

KYSYMYKSET:

1. Millaisessa talossa hän asuu?

2. Mikä on hänen lempiohjelmansa TV:ssä?

3. Mikä on hänen lempiruokansa?

4. Millaisesta musiikista hän pitää?

5. Millaista liikuntaa hän harrastaa? Tai mitä harrastuksia hänellä on?

6. Ketä hänen perheeseensä kuuluu?

Esittelyleikki

Laitetaan kulhoon tai pussiin pieniä karkkeja, pähkinöitä tms. Laitetaan kippo kiertämään ja jokainen saa ottaa niin monta karkkia kun haluaa. Pyydetään kaikkia laskemaan kuinka monta otti. Leikittäjä pyytää sitten kaikkien saatua namuset kertomaan yhtä monta asiaa itsestään, kuinka monta namua otti.