Tarvikkeet: 

Erilaisia puun lehtiä tulostettuna paperille. Kasvivärejä. Vesiväripensseleitä. Sakset. Kynä. Alusta, jonka päällä voi huoletta työskennellä.

Suoritusohjeet: 

Aluksi voidaan yhdessä lasten kanssa tehdä retki ja kerätä luonnosta väreihin tarvittavat kasvit.  Myös värit voidaan tehdä yhdessä. Retkellä voidaan yhdessä ihmetellä luonnon värejä, tuoksuja ja opetella tunnistamaan kasveja. Ohjaaja on valmiiksi tulostanut paperille erilaisia puun lehtiä tai lapset voivat itse piirtää lehdet paperille.  Kasvivärien ohjeet:
1) Keltainen
Poimi keltaisia kukkia, esim. keltamataraa, eri kukkalajeja voi sekoittaa keskenään. Kaada kukat ja kukkien määrään nähden riittävästi vettä kattilaan. Vettä tarvitaan suhteessa 2 dl kukkia ja 1/2 dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja peitä kannella. Keitä kymmenen minuuttia ja siivilöi seos lopuksi purkkiin. 
2) Oranssi 
Kerää ruusunmarjoja. Hankaa ruusunmarjoja paperin pintaan, jolloin syntyy kaunista oranssia väriä 
3) Punainen
Kerää ruusunlehtiä. Valmista niiden punaista väriä pääsääntöisesti keltaisen värin valmistusohjetta käyttäen. Ainoastaan keittoaika on eri - ruusunlehdillä vain 10 min.
4) Ruskea
Hanki multaa. Sekoita ruokalusikallinen multaa ja tippa vettä lautasella. 
Varsinaiset työohjeet: Kun värit on valmistetu, voidaan ryhtyä maalaamiseen. Jokainen lapsi saa maalata useamman lehden valitsemillaan väreillä. Lehdet ovat tässä vaiheessa kiinni vielä monistuspaperissa. Kun lehdet on maalattu, annetaan niiden kuivua. Töiden ollessa kuivia, lehdet leikataan lehdet irti paperista. Lapsen nimi kirjoitetaan lehtien taakse, Lopuksi lapset voivat yhdessä tehdä kollaasin isolle paperille tai seinälle lehdistä muitakin ilostuttamaan. 

Ohjaajan rooli: 

Ohjaaja on valmiiksi tulostanut lehdet. Ohjaajan avustuksella etsitään luonnosta väreihin sopivat kasvit ja ohjaaja huolehtii värien valmistuksen turvallisuudesta. Ohjaaja voi myös kertoa väreistä ja luonnon kasveista lisää retkellä.

Kasvatustavoitteet: 

Opitaan tekemään ekologisia värejä ja samalla tutustutaan luontoon. Lapset saavat ilmaista itseään maalaamalla lehtiä ja tekemällä yhteisen taideteoksen valmiista lehdistä.