tietokone tai mobiililaite, muistiinpanovälineet
Tutustu ensin seuraaviin rauhankasvatuksen osa-alueisiin ja käsitteisiin (https://rauhankasvatus.fi/mitaonrauhankasvatus/, https://rauhankasvatus.fi/rauha/):
Miten ja miksi rauhankasvatus on normikriittistä?
Mitkä ovat rauhankasvatuksen tavoitteet?
Mitä ovat negatiivinen rauha ja positiivinen rauha?
Seuraavaksi käy läpi Pinskuaktiviteettien rauha-lohkon aktiviteetit ja niiden kasvatustavoitteet. eli miten rauha-aihetta on hyvä käydä läpi lasten kanssa, mitä rauha on lapsen silmin, miten riitatilanteita voidaan harjoitella yhdessä, millaiset konfliktit koskevat lapsia ympäri maailmaa ja miten jokapäiväisillä teoillamme voimme vaikuttaa toisten ihmisten elämään.
Pinskujen rauhankasvatuksen osa-alueet ovat:
• Rauha lapsen silmin, lapsen osallisuus
• Konfliktin ratkaisut, yhteistyötaidot, tunne- ja turvataidot
• Empatia ja globaali solidaarisuus
Rauhankasvatukseen voidaan katsoa myös lukuisia muita globaalikasvatuksen osa-alueita, kuten moninaisuuden ja erilaisuuden ymmärtäminen, yhdenvertaisuuden edistäminen ja syrjimättömyys jne. Nämä ovat myös tärkeitä pinskuarvoja ja kasvatustavoitteita ja niitä painotetaan aktiviteettimerkkien toisissa lohkoissa pääasiassa maailmankansalaisuusteeman alla.
Lopuksi tarkastele itseäsi rauhankasvattajana. Mitä taitoja sinulla jo on ja mistä voisit oppia vielä lisää?
Aktiviteetissa pääosassa on ohjaajan itseohjautuvuus, eli hän ohjaa omaa opiskeluaan ja reflektoi omaa oppimistaan. Aktiviteetin voi tehdä myös yhdessä toisen ohjaajan kanssa, jolloin opituista asioista voidaan keskustella ja reflektoida yhdessä.
Tämän aktiviteetin kasvatustavoitteena on vahvistaa ohjaajan rauhankasvatusosaamista ja siihen liittyvien teemojen hallintaa.