Älypuhelin tai tietokone, joissa on internetyhteys
Projisointinäyttö tai suuri näyttö, johon voi heijastaa kysymykset ja vastausvaihtoehdot
Jaetaan nuoret tyhmiin, joissa on n. 3-4 jäsentä. Jos ryhmien koko vaihtelee, pyritään tasapainottamaan jäsenten tietämystä turvallisuudesta ja taitoja yhteistyöhön.
Selitetään, että nuoret osallistuvat "Turvallisuus Kahootiin", joka on tietovisailu turvallisuuteen liittyvistä aiheista. Jokainen ryhmä tarvitsee yhden tietokoneen tai älypuhelimen, jolla he voivat vastata kysymyksiin.
Avataan Kahoot ja otetaan sieltä jokin valmis turvallisuus -aiheinen peli tai luoda uuden.
Käydään läpi säännöt ja Kahootin omat säännöt. Esimerkiksi se, että kysymyksissä on neljä vaihtoehtoa, joista yleensä yksi on oikein. Ryhmän jäsenten tulee keskustella keskenään ja valita yhteinen vastaus. Heidän on vastattava annetun ajan puitteissa. Pisteitä tulee nopeudesta ja oikeasta vastauksesta.
Kun säännöt on käyty läpi, aloitetaan peli ja annetaan ryhmien kilpailla vastaamalla annettuihin kysymyksiin. Ohjaaja pitää huolen siitä, että jokainen ryhmä reilun mahdollisuuden osallistua ja että tunnelma pysyy positiivisena.
Jokaisen kysymyksen jälkeen voidaan keskustella oikeasta vastauksesta ja pohtia, miksi se on oikein. Tämä auttaa syventämään nuorten ymmärrystä turvallisuusaiheista.
Jatketaan, kunnes kaikki kysymykset on käyty läpi. Huolehditaan, että jokainen ryhmä voi osallistua ja oppia pelin aikana.
Pelin loputtua julistetaan voittajaryhmä/ryhmät. Ryhmät voidaan palkita jollain palkinnolla tai kiitoksilla.
Lopuksi keskustellaan koko ryhmän kanssa turvallisuusaiheista, jotka tulivat esiin pelin aikana. Kehotetaan nuoria pohtimaan, miten he voivat soveltaa oppimaansa turvallisemman ympäristön luomiseen niin kotona, koulussa kuin verkossa.
Ohjaaja ohjaa pelin ja keskustelee osallistujien kanssa. Ohjaaja selvittää etukäteen, löytyykö aiheesta valmista Kahootia. Jos ei, ohjaaja luo sellaisen Pinskujen turvallisuusohjeiden mukaisesti.
Tämä aktiviteetti auttaa nuoria ymmärtämään turvallisuuden merkityksen eri elämänalueilla, kuten kotona, koulussa ja verkossa. Se tarjoaa hauskalla ja vuorovaikutteisella tavalla tietoa turvallisuuteen liittyvistä aiheista samalla kun kannustaa ryhmätyötaitojen kehittämiseen.