Tässä aktiviteetissa on tarkoitus tutustua, mistä ruoka tulee, sekä ruokatuotannon termeihin.
Ohjaajan suunnittelemat aktiviteettiin tarvittavat välineet
Nuoret osallistuvat aktiviteettiin ohjaajan ohjeistuksen mukaisesti.
Ohjaaja suunnittelee aktiviteetin ja ohjaa sen nuorille. Aktiviteetissa on otettava huomioon, että sisällöstä löytyy tietoa ruoan reitistä, sekä ainakin seuraavat termit: ruokahävikki, luomutuotanto, lähiruoka, kasvisruoka, ruuan ympäristövaikutukset. Suunnittelussa kannattaa hyödyntää luotettavissa lähteissä olevaa tukimateriaalia (esim. https://wwf.fi/ruoka/ruuan-ymparistovaikutukset/).
Tämän aktiviteetin kasvatustavoitteena on oppia tietämään ruoan reittiä tarkemmin, sekä ruokatuotannon termejä ja valintojen ympäristövaikutuksia.