Maailmankartta
Kyniä, värikyniä ja/tai markereita
Paperia
Pääsy tietokoneelle tai mobiililaitteelle internet-yhteydellä
Ensin keskustellaan osallistujien kanssa eri kulttuureista. Kysytään heiltä, minkälaisia kulttuureja he tuntevat tai mitä he tietävät eri maista. Kannustetaan heitä jakamaan omia kokemuksiaan ja tiedonmurusia eri kulttuureista.
Seuraavaksi näytetään nuorille maailmankartta ja pyydetään heitä valitsemaan kolme maata, joista he haluaisivat oppia enemmän. Annetaan heille tarpeeksi aikaa tutkia näitä maita ja kulttuureita.
Seuraavaksi ohjaaja jakaa jokaiselle paperit ja kynät. Nuoret luovat lyhyen esityksen tai plakaatin valitsemistaan maista ja niiden kulttuurista. Esityksen tai plakaatin tulisi sisältää seuraavat asiat: maan nimi ja sijainti kartalla, perustiedot maasta, kuten pääkaupunki, kieli ja väkiluku, tärkeimmät kulttuuriset perinteet, kuten ruoka, musiikki, tanssit, juhlat ja perinteet ja muut mielenkiintoiset faktat tai tarinat maasta.
Kun esitykset tai plakaatit ovat valmiita, nuoret jakavat tietonsa muille.
Jokaisen esityksen jälkeen keskustellaan siitä, mitä uutta tai yllättävää nuoret oppivat eri kulttuureista. Pohditaan, miten kulttuurit voivat vaikuttaa ihmisten elämään ja miten erilaisuutta voidaan kunnioittaa.
Jatketaan keskustelua kulttuurien monimuotoisuudesta ja tärkeydestä. Kysytään nuorilta, miten he voivat soveltaa oppimaansa arjessaan ja omassa ympäristössään. Kehotetaan heitä pohtimaan, miten he voivat edistää kulttuurien ymmärrystä ja monimuotoisuutta omassa elämässään.
Vinkki: Aktiviteettiin voi sisällyttää esimerkiksi elokuvien, musiikin tai ruokien maistelun, jotka edustavat eri kulttuureita. Tämä auttaa luomaan entistä syvempää ymmärrystä ja kokemusta eri maiden kulttuureista.
Ohjaaja auttaa muita.
Tutustua eri maiden ja kulttuurien monimuotoisuuteen sekä edistää kulttuurien ymmärrystä ja kunnioitusta.