Osoite: https://mukila.fi


Mukila on pinskuliiton oma virtuaalinen kokoushuonejärjestelmä, jossa voidaan järjestää kokouksia tai muuta ohjelmaa videopuheluina.

Mukilassa pidettäviin kokouksiin voi liittyä kuka tahansa, mutta kokouksen aloittajan (vetäjän) on kirjauduttava sisään PInskuverkko-tunnuksilla. Kuka tahansa jolla on Pinskuverkko-käyttäjätunnukset (samat joilla kirjaudutaan mm. Pinskupakkiin) voi aloittaa kokouksen. Kokous päättyy ja huone & chattihistoria poistuu kun viimeinenkin osallistuja poistuu huoneesta.

Mukilaa voi käyttää seuraavasti:


Näin käytät Mukilaa:

Mukilan etusivu
Mukila löytyy osoitteesta https://mukila.fi. Mukilan etusivulla näet listan edellisistä kokouksista, johon koneellasi on osallistuttu. Voit myös aloittaa uuden kokouksen jos sinulla on käyttäjätunnus Mukilaan. Kokoushuoneen nimi voi olla mitä tahansa, mutta siinä ei saa olla välimerkkejä eikä ääkkösiä. Älä käytä väliviivaa - se on yleisin virhe johon huoneen avaaminen kaatuu.
Avatessasi tyhjän huoneen jossa ei ole vielä ketään paikalla, Mukila kertoo ettei kokous ole vielä alkanut. Odota kokouksen vetäjän saapumista, tai jos olet itse avaamassa kokousta, klikkaa "Olen vetäjä" -nappulaa.
Mikäli olet itse avaamassa kokousta, kirjoita Password required -ikkunan ylempään kenttään (jossa on paikanvaraajana teksti user@domain.net) Pinskuverkko-käyttäjäsi ID-numero ja alempaan kenttään salasanasi.

  

Pinskuverkon käyttäjä-ID (kuvassa vanha nimi Tetranet) on Rekisterissä näkyvä, henkilökohtainen käyttäjänumerosi. ID:tä käytetään Mukilaan kirjautuessa nimen tai sähköpostin sijaan, koska Mukila on vähän tyhmä eikä osaa tunnistaa välilyöntejä tai @-merkkejä käyttäjänimissä. ID tarvitaan vain kokouksen aloittamiseen, ei siihen osallistumiseen.
Päästyäsi huoneeseen sisälle, Mukila vaatii sinua antamaan itsellesi nimimerkin. Mukila muistaa edellisen nimimerkkisi jos olet käyttänyt sitä aiemmin samalla laitteella.
Kun olet päässyt huoneeseen sisälle, Mukilassa ei ole kovin montaa liikkuvaa osaa. Vasemmassa alakulmassa ovat painikkeet näytön jakamiseen, puheenvuoron pyytämiseen ja tekstichattiin, keskellä mikrofonin ja kameran ​​​asetukset, oikealla näkymävalinnat ja lisäasetukset.
Kokouksen lisäasetuksista löytyvät kameran ja mikrofonin asetukset sekä oman nimimerkin hallinta, puhujatilastot, pikanäppäimet sekä linkit työpöytäohjelmiin ja näihin ohjeisiin.
Työpöytäohjelma Jitsi Meetin käyttö on suositeltavaa, koska silloin voidaan varmistua etteivät esim. kamera- tai mikrofoniongelmat johdu selaimesta. Jos käytät työpöytäohjemaa, muista käydä vaihtamassa Server URL kohtaan Mukilan osoite eli https://mukila.fi. Työpöytäohjelma mahdollistaa myös Gravatar-kuvan käytön oman pärstäsi tilalla silloin kun et pidä kameraa päällä.
Kirjoitettaessa huoneen nimi, työpöytäohjelma avaa automaattisesti sen sillä palvelimella joka on Server URL -kohtaan asetuksissa määritelty. Voit kuitenkin avata myös muilla palvelimilla sijaitsevia huoneita kirjoittamalla huoneen koko osoitteet (ml. https:// -alkuosa)