Tapahtuman luominen

Tässä ohjeessa selitetään yksityiskohtaisesti miten Pakkiin luodaan tapahtumasivu ilmoittautumislomakkeineen.

Mene Pinskupakkiin ja klikkaa valikkorivin oikean yläkulman "Oma tili" -kohtaa.

Syötä käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjätunnukset ovat aina muotoa Etunimi Sukunimi (isolla alkukirjaimella ja välilyönnillä). Jos olet unohtanut salasanasi, voit tilata uuden klikkaamalla linkkiä "Pyydä uutta salasanaa".

Vie hiiri "Toiminta" -valikon päälle ja valitse avautuvasta valikosta "Tapahtumat (beta)"

Kun olet kirjautunut sisään, tapahtumasivun yläreunaan ilmestyy linkki "Lisää uusi tapahtuma", jota klikkaamalla pääset syöttämään järjestelmään oman tapahtumasi.

Syötä ensin tapahtumalle nimi. Mikäli tapahtuma toistuu vuosittain (eli Pakissa on nyt tai tulevaisuudessa useampi samanniminen tapahtuma), liitä perään vuosiluku. Mikäli tapahtuman on todella geneerinen (esim. "kesäleiri"), liitä siihen etuliitteeksi vaikkapa alueen/osaston nimi (eli esim. Harjavallan kesäleiri 2017). Tavoitteena on, ettei Pakissa ole samannimisiä tapahtumia jotka osallistujat sekoittavat keskenään.

Kansikuva-kenttään voit lisätä tapahtuman mainoskuvan (3:1 vaakasuuntainen). Kuvan voi rajata suoraan selaimessa, mutta sen on oltava vähintään 1080 pikseliä leveä. Klikkaa "Apply crop" vahvistaaksesi rajauksen.

Ajankohta-kenttäparissa määritellään tapahtuman ajankohta. Voit käyttää alku- ja loppupäivien valitsemiseen joko kalenteria (avautuu kenttää klikatessa) tai voit kirjoittaa päivämäärät suoraan kenttään (suomalaisessa muodossa: dd.mm.yyyy).

Paikka-kentässä valitaan tapahtumalle paikka. Tapahtumapaikat on tallennettu järjestelmään etukäteen, joten jos paikkaa ei listasta valmiiksi, sinun on ensin lisättävä se siihen. Tapahtumapaikkojen lisäämisestä on oma ohjeensa.

Järjestäjä-kenttä määrittelee tapahtuman järjestäjän. Tätä tietoa käytetään Pakissa sekä tapahtumien lajittelussa että keskustoimiston osalta valtionapuraporttia tehdessä.

Kohderyhmät-kenttä määrittelee sen, minkä ikäisille tapahtuma on suunnattu. Mikäli selvää kohderyhmää ei ole, voit valita kaikki. Hinta-kenttä on tapahtuman hinta, joka Pakin siirtyessä automaattilaskutukseen otetaan tästä kentästä suoraan laskuun. Ilmoittautuminen päättyy -kenttä määrittelee päivämäärän, johon asti ilmoittautuminen on mahdollista. Pakki sulkee lomakkeen automaattisesti tämän päivän jälkeen. Ilmoituksien sähköpostiosoite -kenttään voit lisätä sähköpostiosoitteen, johon ilmoitukset mm. tapahtumaan ilmoittautuneista lähetetään. Mikäli se jätetään tyhjäksi, ko. ilmoitukset lähetetään tapahtuman luoneen käyttäjän sähköpostiin.

Alimpaan tekstikenttään voit lisätä vapaan kuvauksen tapahtumasta. Tämä teksti on sellainen, jota kannattaa käyttää myös tapahtumasta mahdollisesti luotavassa Facebook-eventissä. Tietojen ollessa kohdillaan klikkaa "Tallenna".

Ylläolevien ohjeiden mukaan tehty valmis tapahtuma näyttää tältä.

Tapahtuman alle tulee automaattisesti ilmoittautumislomake, jonka kautta halukkaat voivat ilmoittautua tapahtumaan.

Kommentit

Taina Hollo
<p>Tuleeko ilmoittautumisista automaattisesti tieto sähköpostiini? Eli kun sellaisia ei ole tullut, tätä kautta ilmoittautuneita ei kai sitten ole?</p>
Tämän sivun lyhytosoite on: pinskupakki.fi/node/5500